Oznanila

Nedelja Treh kraljev - 06.01.2019

1. VEROUK: Jutri znova pričnemo z veroukom: - 1. in 2. razred kot običajno, - v četrtek ima blok uro 3. razred, - v petek imata blok uri 5., in 7. razred (ker je zadnjič zaradi šole odpadlo)

2. ČIŠČENJE, KRAŠENJE: Župnija je hvaležna vasi Rakovci za krašenje in čiščenje našega Božjega hrama in župnišča. Iskren Bog povrni!

3. STATISTIKE: Na prihodnje nedelje v januarju bodo predstavljene pastoralne in finančne statistike minulega leta ter narejeni novi seznami čiščenja cerkve in branja Božje Besede za leto 2019.

4. adventna nedelja - 23.12.2018

1.) BETLEHEMSKA LUČ: Med nas je tudi letos prišel plamen »LUČI MIRU«. Svečke si prosim prižgite pred cerkvijo. Priporočeni dar za svečko je dva evra, ki ga lahko oddate v škatljico ob svečah.

2.) BOŽIČ, GOSPODOVO ROJSTVO: Pred nami je velik krščanski praznik: Božič, praznik Gospodovega rojstva. Kakor je navada, bo slovesna polnočnica z zborovskim petjem ob polnoči.

Pol ure pred polnočjo vas naš CERKVENI PEVSKI ZBOR vabi k posebnemu pevskemu programu kot uvod v polnočnico. Tako da se v cerkvi zberemo že ob 23:30 oz. že nekoliko prej.

Jutri, na sveti večer, ob 18.00, bo večerna sveta maša za tiste, ki ne morejo k polnočnici.

3.) ADVENTNA SPOVED: eno uro pred jutrišnjo večerno sv. mašo, ob 17:00 bo tudi še zadnja možnost za adventno spoved.

4.) ŽUPNIJSKO GLASILO: Na polnočnico in Božič bo na razpolago nova praznična številka župnijskega lista z informacijami o 300-letnici župnije in s sporedom sv. maš za prihodnja dva meseca.

5.) VEROUČNE POČITNICE trajajo dva tedna (do 7. januarja). Seveda pa naj to ne pomeni odsotnosti od svetih maš. Posebno v teh prazničnih dneh se še toliko bolj pričakuje tudi navzočnost veroučencev in staršev, posebno prvoobhajancev.

6.) KRAŠENJE CERKVE: Župnija je hvaležna vernikom iz vasi SEJANCI za lepe jaslice in praznično okrasitev cerkve. Zahvala gre tudi vasi SAVCI za krašenje in čiščenje cerkve in župnišča. Bog povrni!

1. adventna nedelja - 2.12.2018

1. VEROUK: 1. in 2. razred kot običajno, v četrtek ima blok uro 4. razred, v petek imata blok uri 5., in 7. razred.

2.) PRISPEVEK ZA MIKLAVŽEVA DARILA: Danes lahko starši v preddverju glavnega vhoda v pripravljeno škatlo darujete prostovoljni prispevek za Miklavževa darila. Prispevek bo mogoče darovati tudi na samo miklavževanje v torek zvečer. Hvala.

3.) NEDELJA KARITAS – Naslednjo nedeljo bomo obhajali nedeljo Karitas. Svete maše bodo sooblikovale prostovoljke naše Karitas. Gospa voditeljica bo predstavila poročilo o delovanju Karitas, nabirka naslednje nedelje bo namenjena za delovanje Karitas.

4.) FATIMSKA MARIJA ROMARICA:

Tudi letos bomo v naši župniji počastili Marijo Romarico. Tokrat bo Marija romala kot kip Fatimske Gospe. Marijo bomo v vsaki vasi sprejeli v domače hiše. Držali pa se bomo lanskega sporeda, ki se je izkazal kot dober. Le za spored HIŠ in za URE molitve se dogovorite v vsaki vasi sami. Spored je objavljen na oglasni deski in na župnijski spletni strani.


SPORED ROMANJA FATIMSKE MARIJE

05.-06.12. - Sv. Tomaž, Koračice

07.-08.12. - Pršetinci, Lahonci

09.-10.12. - Žvab, Hranjigovci

11.-13.12. - G. Ključarovci, Senik

14.-15.12. - Sejanci, Bratonečice

16.-18.12. - Mala vas, Gradišče, Zagorje

19.-20.12. - Savci, Rucmanci,

21.-22.12. - Trnovci, Mezgovci, Senčak

23.-24.12. - Rakovci


5.) ČIŠČENJE, KRAŠENJE: Župnija je hvaležna vernikom iz Male Vasi za minula dva tedna. Bog povrni! Naslednji dve soboti so na vrsti verniki iz vasi Zagorje in Gradišče.

6.) PRATIKE IN MARIJANSKI KOLEDARJI: Na mizici pri glavnem izhodu so na razpolago pratike in marijanski koledarji za leto 2019 po cenah, ki so napisane. Vabljeni, da si jih kupite.