Oznanila, Novice


Oznanila 33. nedelje med letom, 19.11.2017

objavljeno: 17. nov. 2017 07:35 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK:
Blok ure ta teden ima 3. razred v četrtek ob 7:15 (Opažamo, da nekateri otroci zelo zamujajo. Veroučna ura se prične ob 7:15 in ne ob 7:30 kakor pred-ura v šoli). 6. in 7. razred imata blok uri v petek po pouku. 1. in 2. razred imata verouk kot običajno.

2.) ČESTITKE OB SVETI CECILIJI:
Ta teden je god sv. Cecilije, zato bomo naslednjo nedeljo obhajali sveto mašo za vse naše žive in rajne pevke, pevce. Ob tej priložnosti naj vsem, organistu in zboru in vsem vernikom, ki radi pojete, tudi iskreno čestitam. Zelo podpiram in spodbujam župnijsko petje, tako zborovsko kot ljudsko! Sveta Cecilija, prosi za nas!

3.) SVETI MIKLAVŽ:
Le še dobra dva tedna nas ločita od sv. Miklavža, ki bo letos prišel v cerkev v torek, 5. decembra, ob 17. uri! Tudi letos prosimo starše, da pomagate Miklavžu in prispevate prostovoljni dar za nakup daril za vaše otroke. Škatlja za prostovoljne prispevke za Miklavža bo od naslednje nedelje pri glavnem vhodu.

4.) KOLEDARJI, PRATIKE:
Na razpolago so Marijanski koledarji in Družinini listni koledarji za leto 2018. Od naslednje nedelje bo na voljo tudi pratika. Tisti, ki kupi Marijanski koledar, mu pripada še žepni koledarček, ki je prav tako na mizici.

5.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE:
Zahvala župnije za minula dva tedna krašenja in čiščenja gre vasi Rucmanci! Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki od Svetega Tomaža.

6.) In še VABILO KNJIŽNICE:
Krajevna knjižnica Sveti Tomaž v sodelovanju z literarno sekcijo Kulturnega društva Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž vas vabi v petek, 24. novembra, ob 18. uri v Kulturni dom Sveti Tomaž na hudomušno predstavo v prleškem narečju z naslovom Kisla župa. Predstavo izvajata prleški pesnik Marko Kočar in prleški kantavtor Tadej Vesenjak.

Oznanila 32. nedelje med letom, 12.11.2017

objavljeno: 11. nov. 2017 00:12 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK:
- Ker je prejšnji teden odpadel verouk 8. in 9. razredu zaradi obveznosti v šoli, imate birmanci blok uro ta teden.
- Blok ure imata še 4. in 5. razred.
- 6. in 7. razred pa ne.
- 1. in 2. razred imata verouk kot običajno.

2.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE:
Zahvala župnije gre vernikom iz vasi Rucmanci.

3.) ŠTETJE NEDELJNIKOV: Sedaj po maši bo štetje nedeljnikov, zato prosim, da vsi verniki zapustite cerkev skozi glavna vrata, kjer bomo šteli posebej moške, ženske in otroke. Hvala za razumevanje.

Oznanila zahvalne nedelje, 5.11.2017

objavljeno: 4. nov. 2017 04:52 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK:
- Blok ure ta teden imate 3., 8. in 9. razred.
- 4., 5., 6. in 7. razred ta teden nimate blok ur.
- 1. in 2. razred imata verouk kot običajno.
Tisti, ki še niste poravnali vpisnine, storite to prosim še čimprej v tem mesecu.

2. ZAKONCI JUBILANTI:
Naslednjo nedeljo naj bi obhajali sveto mašo za zakonce jubilante, a se je zaenkrat prijavil le en par. Sveta maša sicer v vsakem primeru bo. V primeru, če ne bo več prijavljenih, bo edino odpadel poseben program po sv. maši.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE:
Zahvala župnije za minulih 14 dni gre vernikom iz vasi Mezgovci, Senčak. Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Rucmanci.

Oznanila 30. nedelje med letom, 29.10.2017

objavljeno: 28. okt. 2017 06:30 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1. VERNE DUŠE: Vsak duhovnik lahko na Verne duše (2. novembra) trikrat mašuje po sledečih namenih, ki so pridruženi objavljenim, to je: zase, za verne rajne in za sv. očeta.

2. POPOLNI ODPUSTEK: Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča ob molitvi za rajne. Prav tako je mogoče odpustek prejeti v vseh cerkvah in javnih kapelah 1. in 2. novembra ter na prejšnjo in naslednjo nedeljo, če smo bili pri sv. spovedi in obhajilu, izpovedali vero in molili Očenaš po namenu sv. očeta. Vzemimo to duhovno milost resno in se je radi poslužimo.

3. VEROUČNE POČITNICE: Ta teden so veroučne počitnice. Seveda pa se, kakor vedno, pričakuje navzočnost staršev in otrok pri svetih mašah ob prazničnih dneh in nedeljah.

4. ZAKONCI JUBILANTI: Vse drage zakonske jubilante, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke (5, 10, 15, 20 itd.) vabimo, da se v župnijski pisarni oglasite in prijavite, da bomo vedeli za vaše število. Za vas bomo obhajali posebno sveto mašo, ki bo 12. 11. ob 10. uri.

5.) ŽUPNIJSKA KARITAS vas letos znova vabi, da si vzamete vrečke, ki so pripravljene pri izhodih iz cerkve. Po svojih močeh ste povabljeni, da kupite prehrambene ali neprehrambene izdelke in jih na zahvalno nedeljo (5. 11.) prinesete pred oltar tako kot lani. S temi izdelki bodo naše sodelavke Karitas pomagale skozi vso leto tistim, ki so v stiski. Lahko pa namesto izdelkov Karitasu darujete tudi denar. V imenu vseh pomoči potrebnih in v imenu krščanske ljubezni vsem darovalcem iskrena hvala!

6. ČIŠČENJE, KRAŠENJE: Župnija je hvaležna Mezgovcem in Senčaku za krašenje in čiščenje našega Božjega hrama in čiščenje župnišča. Iskren Bog povrni!
Naslednjo nedeljo je zahvalna nedelja. Po letnem sporedu dekoracijo cerkve s pridelki zemlje organizira vas Senik.

Oznanila misijonske nedelje, 21.10.2017

objavljeno: 21. okt. 2017 01:41 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: 
- Blok ure ta teden imate 4. in 5. razred ter 6. in 7. razred.
- 3., 8. in 9. razred nimate blok ur. 
- 1. in 2. razred imata verouk kot običajno.
Zamudnike tudi naprošamo, da še ta teden poravnate prispevek za verouk in liturgične zvezke.

2. ZAKONCI JUBILANTI: 
Vse zakonce jubilante, ki letos praznujete okroglo obletnico poroke (5, 10, 15, 20 itd.) vabimo, da se v župnijski pisarni oglasite in prijavite, da bomo vedeli za vaše število. Za vas bomo obhajali posebno sveto mašo, ki bo 12. 11. ob 10. uri.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Zahvala župnije za minulih 14 dni gre vernikom iz vasi Trnovci. Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Mezgovci in Senčak.

4.) OKROGLA MIZA O ZASVOJENOSTI: 
Rdeči križ Sveti Tomaž vas vabi v četrtek, 26. 10. 2017, ob 17.00 uri, v prostore Osnovne šole Sveti Tomaž k okrogli mizi z Branetom Miličevičem. Brane Miličevič je mlad človek z veliko izkušnjami, saj je sam prehodil težko pot zasvojenosti, bil je uporabnik don Pierinove komune v Italiji, zdaj pa kot »zazdravljen« pomaga zasvojencem, tudi kot koordinator don Pierinovih komun v Sloveniji. Vabljeni!

Oznanila 28. nedelje med letom, 15.10.2017

objavljeno: 14. okt. 2017 01:59 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: Verouk poteka kot običajno za 1., 2. ter 8. in 9. razred. Ta teden imate dvojno uro 3. razred. Razredi od 4. do 7. razreda pa ste imeli prejšnji teden dvojne ure, zato jih ta teden nimate. 

2.) ROMANJE NA BREZJE: bo v soboto 21. oktobra. Pridružili se bomo ormoškemu avtobusu. Še je nekaj prostih mest, lahko se prijavite ge. Silvi Viher ali Anici Škrinjar. Avtobus odpelje od Sv. Tomaža ob 5:20 zjutraj. Na samem avtobusu bo treba za to doplačati še 2 evra.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: Zahvala gre vernikom iz vasi Trnovci. Bog povrni!

Oznanila 27. nedelje med letom, 8.10.2017

objavljeno: 7. okt. 2017 07:24 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 7. okt. 2017 07:26 ]

1.) NAŠI RAJNI: Poleg omenjenega Alojzija Drobnika so se minuli teden od nas poslovili tudi Elizabeta Rep in Otilija Hojnik. Naj počivajo v miru.

2.) VEROUK: Za 5., 6. in 7. razred bo ta teden verjetno nekoliko drugačen urnik, kajti še čakamo na informacije s strani šole. O spremembi boste otroci obveščeni med tednom. Kot običajno pa imate verouk 1., 2. in 4. razred ter 8. in 9. razred. 3. razred ta teden nima blok ure. 

 
3.) POROČILO S SEJE ŽPS-a (z dne 3.10.2017): 
a.) Na seji smo spregovorili o okvirnem gospodarskem načrtu za leto 2018. V naslednjem letu bi želeli dokončati strop v cerkvi. Kot urgentno pa smo ocenili tudi stanje strehe na Meškovem domu, streha je zelo dotrajana, zamaka na več mestih, zato bo potrebno narediti novo streho. 
b.) Urediti bo potrebno tudi problem zamakanja pri vhodnih vratih cerkve, saj je ob vsakem nalivu poplava skoraj do polovice cerkve.
c.) Dolgoročno gledano pa bodo v naslednjih letih potrebni obnove tudi notranji prostori župnišča, posebno parket v kapeli in pa vrata in okna veroučilnic, ki so v zelo slabem stanju. V cerkvi je še potrebno v zakristiji montirati ustrezno cerkveno pohištvo, popraviti vrata tabernaklja, uglasitve so potrebne tudi orgle.
d.) Gospa voditeljica ŽK Silva Viher nam je predstavila delo in načrte naše župnijske karitas, ki je zelo aktivna. Bogu hvala!
e.) Na seji ŽPS-a smo sprejeli še okviren datum obhajanja 300-letnice naše župnije, ki bo spomladi leta 2019. Na ta dogodek se bomo tudi ustrezno zavzeto pripravili v sodelovanju s krajem oz. občino.

4.) ROMANJE NA BREZJE: Glede Brezja je na ormoškem avtobusu rezervirano 10 sedežev za Sveti Tomaž. Nekaj se vas je že prijavilo. Če je še kdo, naj pove ge. Silvi Viher.

5.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: Zahvala župnije za minulih 14 dni gre vernikom iz vasi Rakovci. Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Trnovci.

Oznanila Rožnovenske nedelje, 1.10.2017

objavljeno: 29. sep. 2017 06:38 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 30. sep. 2017 04:42 ]

1.) VEROUK: 
- Blok uri ta teden imata 3. in 6. razred. 
- Nimajo pa blok ur 4., 5. in 7. razred. 
- Ostali razredi imate verouk kot običajno.
- Starše naprošamo, da otroci pri verouku poravnajo veroučne stroške oz. vpisnino. 

2.) SEJA ŽPS: 
V torek po večerni sveti maši bo ob 19:00 jesenska seja ŽPS. Vsi člani lepo vabljeni!

3.) DEKANIJSKO ROMANJE NA BREZJE: 
bo 21. oktobra 2017. Prevoz z avtobusom 10 €, kosilo 10 € (skupaj 20 €). Tradicionalno ste se naši verniki pridružili ormoškemu avtobusu. Tudi letos je tako. Če pa bo interes velik, pa lahko organiziramo tudi svoj avtobus.

4.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Zahvala župnije gre vernikom iz vasi Rakovci. Bog povrni! 

5.) KONCERT STANETA VIDMARJA: 
Glasbeni ustvarjalec Stane Vidmar vas vabi na koncert »Moje pesmi, moje življenje«, ki bo v nedeljo, 8. 10. 2017, v Kulturnem domu Sveti Tomaž ob 14:00 uri. Lepo vabljeni!

Oznanila Slomškove nedelje, 24.9.2017

objavljeno: 22. sep. 2017 12:03 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: 
- Zaradi obveznosti v šoli prihajajoči petek odpade verouk 
7, 8. in 9. razredu. 
- V četrtek ima blok uro 4. razred, v sredo pa 5. razred. 
- 3. in 6. razred ta teden nimata blok ur.
Starši, ne pozabite, prosim, na poravnanje veroučnih stroškov, o čemer smo vas ta teden tudi pisno obvestili.

2.) BLAGOSLOV ŠOLSKIH TORB: 
Naslednjo nedeljo bomo obhajali sv. mašo za blagoslov veroučnega in šolskega leta. K sv. maši so še posebej vabljeni naši 3 kateheti, pa tudi ravnateljica in učiteljice ter seveda še vsi starši, naše družine. Otroci pa tako ali tako moramo biti vedno pri svetih mašah, a ne? 😊 
Pri tej maši bodo sodelovali veroučenci z uvodi, prošnjami in berili. 
Obhajali pa bomo tudi blagoslov šolskih torb, zato otroci prinesite svoje torbe in jih zložite pred oltar.

3.) PRIPRAVA NA KRST: Naslednja sobota je zadnja v mesecu, zato je ob 10:00 za starše in botre priprava na krst njihovih otrok.

4.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: Zahvala župnije za minulih 14 dni gre vernikom iz vasi Savci. Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Rakovci.

Oznanila 24. nedelje med letom, 17.9.2017

objavljeno: 16. sep. 2017 01:12 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: Z jutrišnjim dnem se prične verouk. Urnik je objavljen na oglasni deski in na župnijski spletni strani. 

4. in 7. razred ta teden še nimata verouka.

- Vpis otrok prvega razreda bomo opravili ta torek, ko starši pripeljete otroka k verouku. Lahko pa tudi danes po maši ali naslednjo nedeljo po mašah.

- Pri vpisu se kupi liturgični zvezek (5 €) in plača prispevek za verouk (VPISNINA 30 €)

- Veroučne učbenike kupite v verskih knjigarnah v MB, MS, ali na Ptuju. Katere učbenike rabite, bodo ta teden veroučenci dobili na informacijskem dopisu.

- Ostali veroučenci boste poravnali vpisnino pri verouku.

- Sveta birma v letu 2018 bo na Belo nedeljo, 8. aprila ob 10:00.
- Prvo sveto obhajilo v letu 2018 bo v nedeljo, 20. maja ob 10:00.

2.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: Zahvala župnije gre vernikom iz vasi Savci. Bog povrni!

3.) Vas Rakovci naprošam, da kipec Fatimske Marije naslednjo nedeljo (24.9.) zjutraj (ob 8:00) prinesete v cerkev. Popoldne kip odpotuje v naslednjo župnijo.

1-10 of 17