Oznanila, Novice


Oznanila nedelje Presvete Trojice, 27.5.2018

objavljeno: avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: Z zaključkom šmarnic se zaključuje tudi veroučno leto. Verouk ima v torek le še prvi razred. Starši, potrudite se, prosim, da otroci med počitnicami ne bodo pozabili na Boga.

2.) ZAKLJUČEK ŠMARNIC: 30. maja ob 18:00 je zaključek šmarnic v cerkvi. Otroci, ki boste zbrali vse listke in polepili celoten plakat, dobite tudi nagrado.

3.) Maša za Jožefo Pintarič, ki je bila napovedana za ta torek, 29. maja, ob 8:00, je prestavljena za en teden, na torek, 5. junija, ob 8:00. Hvala za razumevanje.

4.) NAŠI RAJNI: Minuli teden smo se poslovili od več naših župljanov: od + Kristine Lašič iz vasi Lahonci, od + Marije Horvat od Sv. Tomaža in od + Marije Majcen iz vasi Savci. Naj počivajo v miru.

5.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
V soboto, 16. junija, ima naša župnija tradicionalno romanje na Brezje. Doslej sta dva prijavljena. Prosim pohitite s prijavo, da bomo vedeli, ali lahko naročimo avtobus. Pri prijavi plačate 20 evrov. V ceno sta všteta prevoz in kosilo.

6.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Rakovci za čiščenje in krašenje. Bog povrni!

Oznanila binkoštne nedelje, 20.5.2018

objavljeno: 18. maj 2018 07:29 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: 
V sredo imate verouk 5. razred, v četrtek zjutraj 4. razred, v petek po pouku pa 6. in 7. razred. 1. in 2. razred kot običajno.
Šmarnice v cerkvi so v sredo, petek in soboto.

2.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
Čez slab mesec, v soboto, 16. junija, ima naša župnija tradicionalno romanje na Brezje. Prosim vse, ki se imate namen prijaviti, da ne odlašajte s prijavo na zadnji trenutek. Prijavite se prosim čimprej: že naslednjo nedeljo. Pri prijavi plačate 20 evrov. V ceno sta všteta prevoz in kosilo.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Naslednji dve soboti krasite in čistite cerkev verniki iz vasi Rakovci.

4.) NOVO PARKIRIŠČE OB POKOPALIŠČU: 
Občina Sveti Tomaž obvešča, da je novo utrjeno parkirišče ob pokopališču že primerno za uporabo, da ga torej že lahko koristite in tam parkirate, ko obiskujete grobove.

Oznanila 7. velikonočne nedelje, 13.5.2018

objavljeno: 11. maj 2018 01:33 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 11. maj 2018 01:39 ]

1.) VEROUK: 
Blok uro v četrtek zjutraj imate spet 3. razred, takrat bomo imeli tudi PRVO SVETO SPOVED, zato je pomembno, da pridete res vsi veroučenci, saj brez prve spovedi ne morete k prvemu obhajilu.
V petek po pouku imate blok uro 8. in 9. razred. 1. in 2. razred kot običajno.

2.) PRVO SVETO OBHAJILO:
Pred nami je slovesnost prvega svetega obhajila. Podrobnosti glede priprave bomo z veroučenci in starši dorekli še med tednom pri šmarnicah.

3.) DEKANIJSKO ROMANJE NA PTUJSKO GORO: 
Danes popoldne je DEKANIJSKO ROMANJE NA PTUJSKO GORO. Ob 14. uri uri se bo pričela molitev s priložnostjo za sv. spoved; ob 14:45 bo sv. maša. 
Ker se je minula leta pokazal premali interes za lastni avtobus, je navada, da se zainteresirani pridružite avtobusu v Ormožu. Avtobus bo krenil iz Središča ob Dravi ob 12:30. Možna je tudi udeležba z lastnimi avtomobili.

4.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna Savcem za krašenje in čiščenje cerkve in župnišča v minulih dveh tednih. Bog povrni! Naslednjo soboto čistite cerkev družine prvoobhajancev.

1-3 of 3