Oznanila, Novice


Oznanila 13. nedelje med letom, 1.7.2018

objavljeno: 30. jun. 2018 01:45 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) ČESTITKE OB ŽUPNIJSKEM ŽEGNANJU
Naj se ob tej priložnosti najprej iskreno zahvalim našemu slovesnemu pridigarju g. Romanu Majerju iz Maribora. Iskrena hvala, da ste se odzvali mojemu vabilu in danes skupaj z nami praznovali naš župnijski praznik ter nas obogatili s svojo pridigo. Iskren Bog povrni! 

Želim pa kot tomaževski dušni pastir danes vsem vernikom še posebej iskreno čestitati. Čestitam vsem, ki v župniji živite in delujete, ki z župnijo čutite, zanjo molite, vlagate vanjo svoj čas, vsak po svojih zmožnostih. 

Posebej želim čestitati vsem svojim ožjim in širšim sodelavcem: gospodu mežnarju Lojzu Majcenu, ključarjem, članom ŽPS-a, g. katehetoma Borisu in Matjažu, našim možem, ki leto za letom sekate in spravljate drva. Čestitke vsem bralkam in bralcem Božje Besede, čestitke pevskemu zboru pod taktirko organista g. Stanka Pšaka - župnija vam je hvaležna, da ste tako lepo polepšali današnji praznik z ubranim petjem. 

Naj čestitam še članom župnijske Karitas pod vodstvom ge. Silve Viher. Čestitke pridnim ministrantom. Čestitke vsem krasilkam in čistilcem naše cerkve in župnišča iz vseh vasi. Čestitke pa nenazadnje tudi naši občini, posebno g. županu Mirku Cvetku.
 
Naj izrečem v imenu župnije še iskreno zahvalo za darovano vino gospodom: Ivanu Petreni, Janezu Repu in Mirku Majcenu ter ge. Anici Škrinjar za kavo in vsem ostalim gospodinjam za prigrizek, h kateremu ste sedaj po maši vsi verniki povabljeni. Zadržite se še nekaj časa pred cerkvijo. 
    
2.) ŽUPNIJSKI LIST – DVOJNA ŠTEVILKA
Izšel je praznični župnijski list s praznično čestitko, junijsko statistiko, s sporedom sv. maš za dva počitniška meseca (julij in avgust) in s pogledom v gospodarske dosežke naše župnije v obdobju minulih treh let.
    
3.) KRAŠNJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Mezgovci in Senčak za minula dva tedna. Iskren Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Rucmanci.
  
4.) BLAGOSLOV GASILSKE CISTERNE: 
V soboto, 7. julija, ob 16. uri, bo pred gasilskim domom v Savcih blagoslov in prevzem gasilske avtocisterne. Lepo vabljeni k slovesnosti.

Oznanila 12. nedelje med letom, 24.6.2018

objavljeno: 22. jun. 2018 07:54 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobil 25. jun. 2018 06:59 Tomislav Roškarič ]

Danes je praznik ROJSTVA JANEZA KRSTNIKA.

1.) ŽUPNIJSKO ŽEGNANJE: praznik Svetega Tomaža
Naslednjo nedeljo bo pri obeh slovesnih svetih mašah (ob 8:00 in 10:00) med nami mašnik in slavnostni pridigar g. Roman Majer iz Maribora.
Vabljeni v velikem številu k prazničnim sv. mašam. Pri svetih mašah bodo pred oltarjem izpostavljene tudi relikvije apostola Tomaža.

PRIPRAVA POGOSTITVE: Tudi letos naše dobre gospodinje prosimo, da po mašnih slovesnostih v nedeljo pred cerkvijo, kakor je tradicija, pripravite kaj peciva, može pa naprošamo za kozarček vina. Iskren Bog povrni!

2.) POSVEČENJE NOVOMAŠNIKOV
V petek je slovesni praznik apostolov Petra in Pavla. Nabirka tega dne se imenuje Petrov novčič in je namenjena za svetega očeta v Rimu. 
Molimo še posebej v teh dneh tudi za slovenske novomašnike, ki jih je v Sloveniji tokrat 20, ali pa obiščimo katerega od posvečenj. V Mariboru bo posvečenje minorita br. Vladimira Rufina Predikaka jutri ob 10:00 uri.
   
3.) Spomladanske seje župnijskega sveta letos nismo imeli, ker ni bilo posebne potrebe, tako da bomo imeli naslednjo sejo spet v jeseni z novim šolskim letom. 
Smo pa naredili veliko delo, ko smo letos končno uresničili veliki načrt - obnovo cerkvenega stropa, kar je bil naš dolgoročni cilj in za župnijo pomemben dosežek. Bogu hvala!
    
4.) Krašenje, čiščenje: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Mezgovci in Senčak. Iskren Bog povrni!

Oznanila 11. nedelje med letom, 17.6.2018

objavljeno: 15. jun. 2018 02:53 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 18. jun. 2018 01:30 ]

1
.) Montaža pragov na vhodih v stranske kapele: 
Zaradi velikega problema zamakanja deževnice pri vseh cerkvenih vratih, smo ta teden na obojne stranske vhode monitirali pragove, kamnite poličke (ki so nekoč sicer na teh mestih že bile), in ki bodo preprečevale vdiranje vode v cerkev ob deževju. Na vrata bomo pritrdili še tesnila.

2.) Krašenje, čiščenje: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Trnovci za minulih 14 dni. Iskren Bog povrni! Naslednji dve soboti so na vrsti verniki iz vasi Mezgovci in Senčak.

Oznanila 10. nedelje med letom, 10.6.2018

objavljeno: 8. jun. 2018 04:24 avtor: Župnija Sveti Tomaž

 
1.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
V soboto, 16. junija bo tradicionalno romanje na Brezje. Doslej vas je 26 prijavljenih. Kar pomeni, da bo potrebno za prevoz na avtobusu še doplačati. Odhod avtobusa iz Svetega Tomaža bo ob 06:00 zjutraj.

2.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Trnovci. Iskren Bog povrni!

Oznanila 9. nedelje med letom, 3.6.2018

objavljeno: 1. jun. 2018 06:01 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 1. jun. 2018 06:03 ]

1.) SREČANJE STAREJŠIH IN BOLNIH ŽUPLJANOV: 
Župnijska karitas Sveti Tomaž organizira srečanje bolnih, invalidov in starejših, ki bo v soboto, 9. junija, ob 15. uri. 
Najprej bo sveta maša z možnostjo prejema zakramenta svetega maziljenja za starejše in bolne. 
Po maši pa bo sledilo srečanje s pogostitvijo v veroučni učilnici. Vsak udeleženec bo deležen tudi lepega spominka s strani Karitas. Vabljeni!

2.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
Čez dva tedna, v soboto, 16. junija, ima naša župnija tradicionalno romanje na Brezje. Doslej vas je 14 prijavljenih. Kdor se želi prijaviti, prosim pri prijavi plačate 20 evrov. V ceno sta všteta prevoz in kosilo.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Rakovci za čiščenje in krašenje v minulih 14 dneh. Iskren Bog povrni! Naslednji dve soboti so na vrsti verniki iz vasi Trnovci.

Oznanila nedelje Presvete Trojice, 27.5.2018

objavljeno: 25. maj 2018 02:00 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobljeno 26. maj 2018 02:28 ]

1.)
 VEROUK: Z zaključkom šmarnic se zaključuje tudi veroučno leto. Verouk ima v torek le še prvi razred. Starši, potrudite se, prosim, da otroci med počitnicami ne bodo pozabili na Boga.

2.) ZAKLJUČEK ŠMARNIC: Šmarnice so še v ponedeljek in sredo. V sredo, 30. maja ob 18:00 je zaključek šmarnic v cerkvi. Otroci, ki boste zbrali vse listke in polepili celoten plakat, dobite tudi nagrado.

3.) Maša za ....

4.) NAŠI RAJNI: ....

5.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
Čez tri tedne, v soboto, 16. junija, ima naša župnija tradicionalno romanje na Brezje. Doslej sta dva prijavljena. Prosim pohitite s prijavo, da bomo vedeli, ali lahko naročimo avtobus. Pri prijavi plačate 20 evrov. V ceno sta všteta prevoz in kosilo.

6.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Rakovci za čiščenje in krašenje. Bog povrni!

Oznanila binkoštne nedelje, 20.5.2018

objavljeno: 18. maj 2018 07:29 avtor: Župnija Sveti Tomaž

1.) VEROUK: 
V sredo imate verouk 5. razred, v četrtek zjutraj 4. razred, v petek po pouku pa 6. in 7. razred. 1. in 2. razred kot običajno.
Šmarnice v cerkvi so v sredo, petek in soboto.

2.) ROMANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH NA BREZJE: 
Čez slab mesec, v soboto, 16. junija, ima naša župnija tradicionalno romanje na Brezje. Prosim vse, ki se imate namen prijaviti, da ne odlašajte s prijavo na zadnji trenutek. Prijavite se prosim čimprej: že naslednjo nedeljo. Pri prijavi plačate 20 evrov. V ceno sta všteta prevoz in kosilo.

3.) KRAŠENJE, ČIŠČENJE: 
Naslednji dve soboti krasite in čistite cerkev verniki iz vasi Rakovci.

4.) NOVO PARKIRIŠČE OB POKOPALIŠČU: 
Občina Sveti Tomaž obvešča, da je novo utrjeno parkirišče ob pokopališču že primerno za uporabo, da ga torej že lahko koristite in tam parkirate, ko obiskujete grobove.

1-7 of 7