Oznanila, Novice‎ > ‎

Oznanila 13. nedelje med letom, 1.7.2018

objavljeno: 30. jun. 2018 01:45 avtor: Župnija Sveti Tomaž
1.) ČESTITKE OB ŽUPNIJSKEM ŽEGNANJU
Naj se ob tej priložnosti najprej iskreno zahvalim našemu slovesnemu pridigarju g. Romanu Majerju iz Maribora. Iskrena hvala, da ste se odzvali mojemu vabilu in danes skupaj z nami praznovali naš župnijski praznik ter nas obogatili s svojo pridigo. Iskren Bog povrni! 

Želim pa kot tomaževski dušni pastir danes vsem vernikom še posebej iskreno čestitati. Čestitam vsem, ki v župniji živite in delujete, ki z župnijo čutite, zanjo molite, vlagate vanjo svoj čas, vsak po svojih zmožnostih. 

Posebej želim čestitati vsem svojim ožjim in širšim sodelavcem: gospodu mežnarju Lojzu Majcenu, ključarjem, članom ŽPS-a, g. katehetoma Borisu in Matjažu, našim možem, ki leto za letom sekate in spravljate drva. Čestitke vsem bralkam in bralcem Božje Besede, čestitke pevskemu zboru pod taktirko organista g. Stanka Pšaka - župnija vam je hvaležna, da ste tako lepo polepšali današnji praznik z ubranim petjem. 

Naj čestitam še članom župnijske Karitas pod vodstvom ge. Silve Viher. Čestitke pridnim ministrantom. Čestitke vsem krasilkam in čistilcem naše cerkve in župnišča iz vseh vasi. Čestitke pa nenazadnje tudi naši občini, posebno g. županu Mirku Cvetku.
 
Naj izrečem v imenu župnije še iskreno zahvalo za darovano vino gospodom: Ivanu Petreni, Janezu Repu in Mirku Majcenu ter ge. Anici Škrinjar za kavo in vsem ostalim gospodinjam za prigrizek, h kateremu ste sedaj po maši vsi verniki povabljeni. Zadržite se še nekaj časa pred cerkvijo. 
    
2.) ŽUPNIJSKI LIST – DVOJNA ŠTEVILKA
Izšel je praznični župnijski list s praznično čestitko, junijsko statistiko, s sporedom sv. maš za dva počitniška meseca (julij in avgust) in s pogledom v gospodarske dosežke naše župnije v obdobju minulih treh let.
    
3.) KRAŠNJE, ČIŠČENJE: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Mezgovci in Senčak za minula dva tedna. Iskren Bog povrni! Naslednji dve soboti ste na vrsti verniki iz vasi Rucmanci.
  
4.) BLAGOSLOV GASILSKE CISTERNE: 
V soboto, 7. julija, ob 16. uri, bo pred gasilskim domom v Savcih blagoslov in prevzem gasilske avtocisterne. Lepo vabljeni k slovesnosti.
Comments