Oznanila, Novice‎ > ‎

Oznanila 12. nedelje med letom, 24.6.2018

objavljeno: 22. jun. 2018 07:54 avtor: Župnija Sveti Tomaž   [ posodobil 25. jun. 2018 06:59 Tomislav Roškarič ]
Danes je praznik ROJSTVA JANEZA KRSTNIKA.

1.) ŽUPNIJSKO ŽEGNANJE: praznik Svetega Tomaža
Naslednjo nedeljo bo pri obeh slovesnih svetih mašah (ob 8:00 in 10:00) med nami mašnik in slavnostni pridigar g. Roman Majer iz Maribora.
Vabljeni v velikem številu k prazničnim sv. mašam. Pri svetih mašah bodo pred oltarjem izpostavljene tudi relikvije apostola Tomaža.

PRIPRAVA POGOSTITVE: Tudi letos naše dobre gospodinje prosimo, da po mašnih slovesnostih v nedeljo pred cerkvijo, kakor je tradicija, pripravite kaj peciva, može pa naprošamo za kozarček vina. Iskren Bog povrni!

2.) POSVEČENJE NOVOMAŠNIKOV
V petek je slovesni praznik apostolov Petra in Pavla. Nabirka tega dne se imenuje Petrov novčič in je namenjena za svetega očeta v Rimu. 
Molimo še posebej v teh dneh tudi za slovenske novomašnike, ki jih je v Sloveniji tokrat 20, ali pa obiščimo katerega od posvečenj. V Mariboru bo posvečenje minorita br. Vladimira Rufina Predikaka jutri ob 10:00 uri.
   
3.) Spomladanske seje župnijskega sveta letos nismo imeli, ker ni bilo posebne potrebe, tako da bomo imeli naslednjo sejo spet v jeseni z novim šolskim letom. 
Smo pa naredili veliko delo, ko smo letos končno uresničili veliki načrt - obnovo cerkvenega stropa, kar je bil naš dolgoročni cilj in za župnijo pomemben dosežek. Bogu hvala!
    
4.) Krašenje, čiščenje: 
Župnija je hvaležna vernikom iz vasi Mezgovci in Senčak. Iskren Bog povrni!
Comments